Jong Haaglanden

Jong Haaglanden is het juniorenkorps van Muziekvereniging Haaglanden. Het bestaat uit kinderen van 8 tot 16 jaar oud, die met z’n allen muziek maken. We treden regelmatig op binnen het dorp, maar ook buiten Pijnacker. Je hebt ons vast wel eens gezien tijdens Koningsdag of op 5 mei, of tijdens de intocht van Sinterklaas. Al sinds 1985 is Jong Haaglanden een begrip.

Opleiding

Wil je meedoen maar kun je nog geen instrument bespelen? Geen probleem, want iedereen is van harte welkom bij onze vereniging. Je begint dan als leerling. Een half uur per week krijg je individueel of in kleine groepjes les van een kundige en enthousiaste instructeur. Als je voldoende hebt geleerd dan doe je een eerste test (na ongeveer 1 jaar). Als je die test goed hebt gedaan dan ga je naast de lessen ook meespelen met het orkest, op donderdagavond (onder leiding van Bram van Velde). Wil je meedoen en kun je al een instrument bespelen? Top! Dan doe je direct de eerste test. Als je die goed doet dan ga je direct meespelen met het orkest. En ook jij krijgt individueel of in kleine groepjes les.

Instrumenten

Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten:
piccolo
saxofoon
trompet
bariton
trombone
sousafoon
bekkens
grote trom
kleine trom

Activiteiten

Naast de lessen zijn er bij Jong Haaglanden ook andere activiteiten. Af en toe wordt er een uitstapje of feestje georganiseerd voor alle Jong Haaglanden-leden. Ieder jaar wordt er vlak voor de zomervakantie een afsluitweekend of afsluitdag gehouden. Het weekend of deze dag staat bol van sport en spel en is een belangrijke traditie. Daarnaast hebben we ook regelmatig een grote bingo. Je bent niet verplicht om aan deze activiteiten mee te doen.

Kosten

In vergelijking met veel andere verenigingen of een muziekschool is Muziekvereniging Haaglanden erg goedkoop. De contributie bij Jong Haaglanden bedraagt slechts € 22,50 per maand en voor het “lenen” van een instrument vragen we een bijdrage van € 2,50 per maand en we vragen een eenmalige bijdrage van € 100,- voor het uniform dat je gaat dragen bij optredens. Voor lesmateriaal zorgt de Muziekvereniging.

Inschrijven

Je kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen en in te leveren bij de secretaris van de vereniging.