Show en marchingband en Jong Haaglanden eerste exercitie na twee jaar

Vandaag was het dan eindelijk weer zo ver. De eerste exercitie repetitie sinds een hele lang tijd. Tijd om weer scherp te worden. Want er staan weer optredens voor de deur! De Show en Marchingband en Jong Haaglanden te vinden in Sporthal Oliveo waar van 11:00 tot 14:00 uur de exercitie plaatst vondt.

Voor sommige van de jeugd was dit de aller eerste keer dat zij exercitie hadden en dat is nog helemaal niet makkelijk om te lopen op het goede been, met instrument en spelen van muziek, na een aantal keer zonder instrument en muziek te hebben geoefend, was het tijd om het met instrument te proberen, maar nog wel zonder muziek. Ook dat ging na een paar keer oefenen uitstekend. Nu kwam natuurlijk het aller moeilijkste voor de jeugd omdat te doen lopende met instrument en muziek.

Na dit allemaal te hebben geoefend was het tijd voor een korte pauze voor de Show en Marchingband en Jong Haaglanden onder het genot van limonade en een koekje.. Na een korte pauze was het weer tijd om aan de bak te gaan. Het was tijd om de nieuwe show te gaan instuderen. (ja wat dat is blijf nog even geheim voor jullie, dat krijgen jullie in steptember te zien tijdens muziekfeest op het plein).

Natuurlijk werden de pasjes voor de show zonder instrument geoefend met ondersteuning van audio via een speaker. Het oefenen zat er bij de jeugd naar een paar keer oefenen goed in. Wat natuurlijk onzettend knap is voor de jeugd. De toon is gezet voor het begin van de show.

Aan het eind van de exercitie kreeg de jeugd van de show en marchingband applaus om dat ze het fantastische hebben gedaan. Daarna werd het korps in de houding gezet en was het ingerukt mars. Zodat iedereen zijn spullen kon pakken en lekker naar huis mocht gaan.