Show- & marchingband

Show- & Marchingband

De naam beschrijft perfect wat het senorenkorps doet: ze treden niet alleen op tijdens shows, maar ze marcheren ook op straat bij allerlei feestelijke gelegenheden. Het Korps bestaat uit amateurmuzikanten vanaf 16 jaar en heeft een goede mix tussen jong en “oud”, en man en vrouw.

Een goede mix denken we op veel meer gebieden gevonden te hebben. Bij voorbeeld in de samenstelling van de shows en het mars programma. In beide gevallen is de muzieksamenstelling een mix van traditionals en eigentijds. Maar we denken ook een goede mix te hebben gevonden tussen optredens in binnen- en buitenland en het maken van muziek en het uitvoeren van andere activiteiten.

Plekje vrij!

Voor nieuwe en enthousiaste leden is binnen de Show- & Marchingband altijd een plekje vrij. Heb je ervaring met het bespelen van een instrument, dan kun je misschien zo aanschuiven. Ontbreekt de ervaring? Ook geen probleem, je bent net zo welkom en we leiden je zelf op! Muziekvereniging Haaglanden heeft namelijk een aantal enthousiaste ervaren leden klaarstaan die graag nieuwe leden opleiden zodat ook zij mee kunnen doen met de Show- & Marchingband.

Instrumenten

Dwarsfluit / Piccolo
Trompet
Alt en Tenor saxofoon
Bariton
Trombone
Sousafoon
Klein slagwerk (snaredrum)
Groot slagwerk (basedrum/cymbals)

Kosten voor het lidmaatschap van de Show- en Marchingband

De kosten voor het lidmaatschap bedragen: € 30,- per maand contributie en eventueel € 2,50 per maand huur voor het instrument en een eenmalige bijdrage van € 100,- voor het uniform dat je gaat dragen bij optredens.
Hiervoor krijg je veel terug. Een fantastisch leuke hobby natuurlijk, een goede opleiding door kundige en enthousiaste instructeur. Je krijgt voor een geringe bijdrage een instrument en uniform in bruikleen en er worden wekelijks groeps- en gezamenlijke repetities georganiseerd o.l.v. van een beroepsmusicus.

Repetitie/les

Het seniorenkorps repetities vinden elke dinsdagavond plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur. Eventueel aanvullende sectierepetities, showrepetities of individuele en/of groepslessen vinden (mogelijk) op een andere avond of op een andere tijd plaats. Dit altijd in overleg met de instructeur.

2022 © Copyright - Muziekvereniging Haaglanden